Webmail APPC   |   Qui som?   |   On som?   |    Contactar

 1344297219 FaceBook 24x24 1344297235 Twitter 24x24 1344297239 Google 24x24 1344297242 Youtube 24x24

Teràpia ocupacional

El seu objectiu principal és treballar i potenciar les seves habilitats ocupacionals per mantenir la seva màxima autonomia de treball i vital.

El grup de teràpia ocupacional del centre ocupacional gresol està format per 11 usuaris entre 21 i 48 anys. En el grup es treballen principalment objectius a nivell de psicomotricitat fina mitjançant tallers que potenciïn la seva creativitat, personalitat i emocions, així com alguns conceptes cognitius essencials.

Tallers

Els tallers van variant trimestralment, segons les necessitats del centre, dels nois i dels objectius plantejats. Gran part dels treballs realitzats s'exposen després per donar-los a conèixer a l'associació i persones vinculades a aquesta.

Taller de càpsules de cafè

La creativitat i psicomotricitat fina s'han ajuntat en aquest taller, ja que a través de càpsules de cafè de colors hem pogut realitzar adorns per a diferents objectes, majoritàriament marcs de fotos.

Les càpsules es pintaven amb colors de pintaungles, i s'enganxaven en els marcs. Els nois han pogut treballar els colors, triant les càpsules que anaven a utilitzar en el marc, així com la seva disposició en el mateix. S'ha tractat en algunes ocasions d'un treball conjunt, sent tasca d'alguns pintar, d'altres enganxar, aixafar les càpsules, triar, i entre diversos usuaris elaborar un mateix marc, així com treballar cada un en un d'individual.

Taller de decoració de caixes de fusta

Taller en el que els nois han pogut pintar, polir i decorar amb càpsules, purpurina, paper, tela ... les diferents caixes de fusta.
L'elecció de la decoració l'ha orientat el monitor, sent l'usuari el que triava per exemple el color de la caixa o doble color, i realitzant més de prop el treball de poliment i pintura.
De forma puntual s'ha treballat amb un usuari conceptes de geometria i matemàtiques amb les caixes i el material per decorar.

Taller de bosses

La crisi econòmica i el reciclatge de paper ja existent en el taller d'altres anys, a través d'una idea creativa d'una de les monitores del grup han estat el causant d'aquest taller nou de paper, en què s'han elaborat bosses de regal . la base la realitzaven els monitors, i la decoració dels nois: estrelles, pintura, papers trencats, revistes, diaris ... han estat desencadenant d'una sèrie de bosses diferents i úniques al taller.

Taller de postals

Un any més el centre de rehabilitació Tau de Tarragona ha volgut contribuir a la difusió del treball dels nois del centre ocupacional gresol, felicitant les festes amb targetes elaborades pels nois.

La base d'uns separadors de colors, paper d'embalar pintat amb pintaungles i ondulat, i un estel com a símbol nadalenc ha estat el resultat de les postals d'aquest Nadal, en les quals actualment encara estem treballant.

Taller de decoració

Es tracta d'un taller anual en què es pensen i elaboren materials per decorar la pròpia sala de treball. Causa de les seves grans dimensions ia la seva estructura diàfana, de vegades es barregen decoracions de diferents èpoques de l'any. Actualment estem realitzant adorns de Nadal amb fulles seques pintades i boles de nadal, i trenes de llana amb boles també, material tot reciclat d'altres cursos o tallers. Petxines pintades o teles amb mana pintades són exemple d'altres espais del taller.

Tallers puntuals

Al llarg del curs volem incorporar alguns tallers puntuals en què participen professionals externs al centre el treball pugui interessar per al treball i coneixement dels nois del centre. En aquests tallers, participen nois d'altres grups del centre ocupacional Gresol.

Fins ara, el taller realitzat ha estat el d'iniciació a la fotografia, impartit el 15 d'octubre per Carlos Sardà, fotògraf i professor al cei de tarragona.
Taller teòric-pràctic en el qual Carlos Sardà va explicar nocions bàsiques de la fotografia, i en què els nois van poder realitzar algunes fotos d'altres companys i veure el resultat.

Aquest taller es pretén complementar amb sortides a llocs de la ciutat per realitzar sessions de fotografia puntuals amb nois del grup de teràpia ocupacional de forma inicial, però amb la idea que els nois dels altres grups també puguin participar.